recept: Rántott máj, Kifőzde
Rántott máj
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 szelet máj,
3 tojás,
1-2 dl tej,
finomliszt, zsemlemorzsa,
só, fűszerek, zsír




Készíthető sertés, marha, borjú, és pulyka májából is; a májat egészben megmossuk, leitatjuk, hártyáitól egyéb nem kívánt részeitől megtisztítjuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
Szeletenként megsózzuk, majd rögtön bepanírozzuk liszttel, tojással, prézlivel, és nem hagyjuk állni, forró zsírban azonnal mindkét oldalán megsütjük.
Ha puhán szeretjük, nem szabad túl barnára sütni, aki kissé véresen szereti, egész világosra süsse, amikor a szelet közepén a panír még enyhén üveges. (Én itt is az ´arany középút´ híve vagyok.)
Kiskocka krumplival, uborkasalátával isteni.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántott hús
 panírozás
 sültkrumpli
 kiskocka krumpli
 uborkasaláta

Forrás: Vén Márton - akit nem ismerek - vezetett rá az árnyalatokra.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.16. Utoljára frissítve: 2010.12.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 04:50:28 - 1.5)
Hozzászólások:

Sancho (2010-12-10 10:41:00):
Érdekes lehet...

Kifőzdés (2010-12-11 19:21:00):
Á, cseppet sem érdekes... csak finom! De azt nagyon! (Sancho, te megint beleéreztél a menünkbe... :-)

Megjegyzés a recepthez